Politika Privatnosti

Koje podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Udruga Korijen obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja te će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz odgovarajuću suglasnost, odnosno u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se ovisno o suglasnosti korisnika/posjetitelja web stranice koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima web stranice, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga.

Udruga Korijen koristi podatke korisnika koji se pretplate na newsletter za slanje obavijesti o budućim događanjima i novih članaka.

Podaci iz drugih izvora i ugrađeni sadržaj

Članci na ovim stranicama mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapisi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu. Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

 Kontakt forme

Ukoliko korisnik pošalje upit preko korisničke forme, udruga Korijen koristi ove informacije kako bi mogli nastaviti dijalog i razgovor prema osobi koja je taj upit uputila.

Kolačići

Udruga Korijen koristi tzv. kolačiće (eng. cookies) kako bi bili u mogućnosti besplatno korisnicima pružiti uslugu s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranice samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta te mu omogućuje da se učinkovitije služi stranicom. On automatski istječe kad korisnik zatvori svoj preglednik. Udruga Korijen također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga.

Analitike

Udruga Korijen prati statiku posjećenosti svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranice u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html

S kime dijelimo vaše podatke?

Osim kolačića koji se dijele servisima u sekcijama “Kolačići” i “Analitike”, udruga Korijen kroz vašu prijavu prikuplja e-mailove kroz Mailchimp servis za rukovođenje email kampanja. Za detaljni pregled kako Mailchimp rukovodi svojom politikom privatnosti, istu možete vidjeti ovdje: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Sve navedene podatke koje prikupljamo (email, upiti preko kontakt forme) zadržavamo na neodređeno vrijeme.

Koja prava imate nad svojim podacima?

U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje bilo kakvih osobnih podataka koje držimo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativnim, pravnim ili sigurnosnim svrhama.

Korištenjem web stranice udruge Korijen smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Kontakt informacije

Za bilo kakve upite vezane uz privatnost podataka, možete nam se obratiti na info@korijen.hr

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?

Svi podaci koji se šalju preko domene https://korijen.hr, enkriptirani su SSL-om. Web stranica udruge Korijen je redovito ažurirana sa zadnjih postavkama i nadogradnjama WordPress platforme na kojoj je upogonjena.

Promjene pravila

Udruga Korijen zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati politiku privatnosti. Svaka promjena bit će objavljena na ovoj stranici. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na web stranici udruge Korijen smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.