image

Dobrodošli na još jedan intenziv Tri principa!

Intenziv Tri principa naziv je za višednevni seminar koji se održava na različitim biranim mjestima u prirodi. Ponekad smo smješteni na jednom mjestu, obično unajmljenoj udobnoj kući, a ponekad seminar ima formu putovanja pa smo smješteni na više različitih lokacija. U svakom slučaju, ovi intenzivi su okupljanja kroz koja se u prirodnoj okolini, podalje od distrakcija svakodnevnog života prenosi razumijevanje Tri principa.

Iako naziv intenziv možda zvuči drugačije, ovi izleti/putovanja su vrlo opušteni, redovito se sastoje od puno druženja, uživanja u prirodi, šetnjama, hrani, istraživanja okolnih zanimljivosti, novih iskustava, mnogih čarobnih trenutaka te naravno, samog seminara – opuštenih razgovora kroz koje uranjamo u unutarnji prostor mira, jasnoće i razumijevanja.

image

Pošto ste na intenzivu direktno u kontaktu s razumijevanjem 24 sata na dan, kroz sami seminar, kroz razgovore s drugim sudionicima i kroz energiju koja se na cijelom izletu javlja ovo je jedan je od najmoćnijih načina prenošenja razumijevanja i prilika za istinsku trajnu unutarnju transformaciju u smjeru unutarnje stabilnosti, bistrine uma, mira, staloženosti, unutarnje sigurnosti, dublje povezanosti, povjerenja u život, prepuštanja, obilja, unutarnje snage i ljubavi.

Svaki sudionik u svakom trenutku slobodan je da radi što god mu dođe. Nema pravila, forme ni programa. Jednostavno pratimo prirodni tok, tj. želje koje nam dolaze iznutra u trenutku i prema tome se spontano formira dnevni raspored. Pošto je cijeli izlet prožet razumijevanjem i prepuštanjem prirodnom toku, javlja se dublja harmonija u grupi – u vidu međuljudskih odnosa i u vidu toga kako provodimo dane.

Sami seminar (u užem smislu – vrijeme kad se okupimo na nekom mirnom mjestu i razgovaramo) trajat će 3-5 sati svaki dan, međutim, cijelo vrijeme dok smo na izletu ovo razumijevanje je “u zraku” i stalno ćemo se na njega vraćati.

Bitna komponenta izleta je uživanje – uživanje u druženju, krajolicima, šetnjama, hrani i svemu ostalome što dolazi u trenutku. Ovo uživanje dešava se spontano samo od sebe, u cijeloj priči nema truda, pokušavanja, rada na sebi. Upravo kad su polaznici u stanju uživanja, a ne u grču da nekamo moraju stići, nešto promijeniti, nešto shvatiti, to je plodno tlo za prenošenje razumijevanja, uvide, tj. istinsku unutarnju promjenu.

Kroz ovakve izlete i općenito kroz razumijevanje Tri principa uviđamo da je ono što su nas učili – da ako bilo što želimo steći, dobiti promijeniti moramo uložiti trud, rad i muku – krivo. Te da je život kontinuirani tok kojemu se možemo prepustiti i kroz koji sve što nam treba dolazi samo.

Također, na ovim izletima najčešće, ljudi koji se upoznaju po prvi put, već nakon prvog ili drugog dana postaju dobri prijatelji, na površinu izranja univerzalna povezanost, bliskost i ljubav, a iščezava otpor, odvojenost i osuda.

Mnogi dolaze s pitanjima tipa “Hoću li se uklopiti među nepoznate ljude, je li to za mene, jesam li prestara, premlada, kako ću nekoliko dana živjeti s ljudima koje nikad nisam vidio/vidjela…?” međutim već pri početku izleta, ovakve misli se redovito rastvaraju i osoba uviđa da su bile potpuno nepotrebne.

image

Lokacija je već dobro poznata Baške Oštarije na Velebitu, gdje odlazimo takoreći već tradicionalno, svakog ljeta.

Seminar je prilagođen potpunim početnicima kao i onima koji su već upoznati s razumijevanjem, ali ga žele produbiti.

Za one koji budu željeli, bit će više prilika za planinarenje i šetnje prirodom.

Također, imat ćete priliku za moćan idnividualni tretman tibetanskim zdjelama sa mojom dragom kolegicom Sandrom Jurenović (Serenity). Toplo preporučam, iz vlastitog iskustva mogu reći da Sandrin tretman ima snagu da vas energetski u kratkom vremenu duboko uravnoteži kao rijetko što s čim sam se susreo. Tretmani se plaćaju posebno i cijena je 250 kuna.

image

Nekoliko svjedočanstava s prethodnih intenziva možete pročitati ovdje.

Dobrodošli!


INFORMACIJE:

Termin: srijeda- nedjelja, 5.-9.12.2018., 5 dana

Lokacija: Luksuzna planinska kuća Mons Albius, Baške Oštarije. Sobe su dvokrevetne. Također, ako se popune kapaciteti kuće, ostali će biti smješteni u 3 minute pješke udaljenom hostelu Baške Oštarije. Požurite s prijavom da rezervirate svoje mjesto u kući. 

Obavijest: Mjesta u kući su popunjena, mjesta u hostelu u čeverokrevetnim sobama još ima, u slučaju da ste smješteni u hostelu imate dodatni popust od 200 kuna na niže navedene cijene. Osim hostela na raspolaganju je još jedan odvojeni apartman za 3 do 4 osobe. Sobe u hostelu su vrlo lijepe: 

image

Cijena (uključuje seminar i 4 noćenja):

  • 1500 kn (za prijave do 20.10.)
  • 1600 kn (za prijave do 15.11.) tj. 1400 kn ako ste smješteni u hostelu
  • 1700 kn (za prijave poslije 15.11.) tj. 1500 kn ako ste smješteni u hostelu 

Prilikom prijave uplaćuje se nepovratni polog od 600 kuna, time potvrđujete prijavu i osiguravate svoje mjesto na seminaru. Uplatiti možete Paypalom (Visa, MasterCard ili American Express), uživo u Zagrebu (javite se telefonski) ili uplatom na račun udruge, podaci su ovdje, u opis plaćanja napišite “seminar Tri principa”.

Ostali troškovi:

  • Prijevoz: ako dolazite iz smjera većih gradova podijelit ćemo se po autima (3-4 osobe po autu) pa se troškovi puta – gorivo i cestarina – dijele u skladu s tim, ako ne, možete doći svojim autom na lokaciju ili autobusom do Gospića pa vas tamo pokupimo
  • Hrana: hranu ćemo kupovati na tržnici i u trgovini te ćemo zajednički kuhati ili po želji jesti u vrlo pristupačnom restoranu hostela Baške Oštarije

Prijave i dodatne informacije na dpribeg@gmail.com ili 091/504-8086

Voditelj: Darko Pribeg